ПОЕНТА НА ДЕНОТ за активната асимилација на Македонците

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Во време на независна македонска држава, во 21-ви век и тоа 2022 година, во Македонија има активна асимилација на Македонците. Таа се спроведува најмногу по религиозна основа […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Ваш е изборот ЕУ или СДСМ?

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Последно време забележливо е незадоволство кај припадниците на „комуната“ на СДСМ од ЕУ и нејзиното одбивање да започнеме пристапни преговори. Незадоволството се манифестира до степен неподнослив ниту […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со ГОЦЕ разочараниот

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Одбележувањето на 4ти мај, денот на загинувањето на Војводата Гоце Делчев, помина во тензична атмосфера во Скопје, Софија и Солун. Особено тензиите помеѓу Скопје и Софија станаа […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со РУСКО Косово и голема Албанија

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Косово повеќе од две децении се бори за меѓународно признавање на неговата државност. Тој процес подразбира мултилатерално признавање и билатерални односи. Косово воспостави билатерални односи со низа […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со зелениот Радев и лидерот Делчев

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Бугарскиот претседател Румен Радев, таков каков што е страшно политичко – историски неписмен лик, даде изјава дека ќе одбележува јубилеј на Гоце Делчев, лидерот на сите македонски […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со србо – бугаризираните Македонци

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Во минатото, младите балкански држави започнале нечовечка борба за асимилација на Македонците во сеуште неослободената МАКЕДОНИЈА. Во овој дел од Македонија, наречен вардарски дел, Србија и Бугарија […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ за неправедната ЕУ и праведниот Путин

ПОЕНТА НА ДЕНОТ МАКЕДОНИЈА, како и Украина, е скоро 200 години жртва на Русија и руските интереси во Европа. Македонски народ не постои, украински народ не постои, ги измисли Коминтерната, […]