(Видео) ЧУДО ВО РУСИЈА: Руски партизани напаѓаат руска војска

Рускиот канал Телеграм јавува за партизански акции во областа Воронеж на Руската Федерација, од страна на самите руски граѓани кои сакаат да престане војната со соседна Украина. Имено, руските граѓани […]

УКРАИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ: Разнеле руски оклопен воз полн со ордијаши

Украинските борци разнеле оклопен воз со руски орди во окупираниот јужен град Мелитопол, соопшти Украинската територијална одбрана (УТО). Британските медиуми независно ја потврдуваат оваа информација, а руското Министерство за одбрана […]