УКРАИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ: Разнеле руски оклопен воз полн со ордијаши

Европа

Украинските борци разнеле оклопен воз со руски орди во окупираниот јужен град Мелитопол, соопшти Украинската територијална одбрана (УТО).

Британските медиуми независно ја потврдуваат оваа информација, а руското Министерство за одбрана не одговора на барањата за коментар.

Градот Мелитопол, што се наоѓа во областа Запорожје, е сместен во јужна Украина, што е окупирана од руските орди.

Украинската територијална одбрана, резервата на вооружените сили, соопшти дека експлозивната направа била активирана директно под вагонот во кој биле војниците.

Украинските партизани ја растураат руската окупаторска војска составена од азијатски орди, се борат на истиот начин како за време на Втора светска војна против нацистите.