ПАВЛЕ им се закани на ВМРО ДПМНЕ, дали е соучесник во криминалот

Расправијата меѓу политичките партии ВМРО-ДПМНЕ и Демократскиот сојуз продолжи, но отвори една дилема, што сокрива Павле Трајанов за ВМРО ДПМНЕ, а го поседува? Дали тој сокрива докази за криминал, а […]

БОГОЈЕСКИ „ЗА“ предлогот од Мицкоски, но со едно големо „НО“

Богојески со јасна поддршка на предлогот на ВМРО ДПМНЕ за бришење на околу девет точки од Законот за влада што се однесуваат на техничката влада пред избори или т.н. Пржинска […]

МИЦКОСКИ не треба да моли средба со Таче, туку обратно

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски изјави дека досега не разговарал со премиерот Димитар Ковачевски и додаде дека се уште очекува покана од него за средба. Поточно Мицкоски моли за средба […]

Владеачката СДСМ го соопшти ВИНОВНИКОТ!

Иако ЖИВОТ ЗА СИТЕ беше ветување дадено од претходниот лидер на СДСМ, тие сепак како виновник за моменталната ситуација во државата го посочуваат лидерот на опозицијата. Ќе растеа платите, ќе […]

ПОНИШТУВАЊЕ на Преспански, Бугарски и Рамковен, да го вратиме името Македонија

Политичките анализи се предизвик во новата година, со оглед на фактот што работите на политичката сцена стануваат се покомплицирани. Ставовите на власта по однос преспанскиот, бугарскиот и рамковниот договор се […]