КОЛУМНА Малески: Нема „доста е“ во меѓународната политика

Нема „доста е“ во меѓународната политика пишува: проф. Денко Малески Америка, во основа, е едно бенигно чудовиште. Спремно е да седне на преговарачка маса да разгова и со најмалата држава […]

Бугарија ќе ни каже каква историја ќе имаме

Професорот Денко Малески, често изнесува јавни ставови, кои се разликуваат од мнозинството во земјата. И тоа е за поздравување. Но тие ставови често се спротивни и на воспоставеното меѓународно право. […]