(ФОТО) Мајтапи на сметка на Лиз Трас: Сакаше да биде модерна Тачерка, а ја загуби битката и против салата!

Британската премиерка Лиз Трас дефинитивно ќе остане запаметена во историјата како последната што на аудиенција во Балморал беше примена од кралицата Елизабета Втора, само два дена пред да почине на […]

ВАЖНИ ВЕСТИ: СИТЕ против РУСИЈА, Г7 застанува зад Украина

Министрите за надворешни работи од групата Г7 го поддржаа давањето поголема помош и оружје за Украина на денешниот состанок, како што Германија го нарече „моќен знак на единство“ за продлабочување […]