ВСЕЛЕНСКИОТ Патријарх кај Бајден, дали е МПЦ ОА на дневен ред

Вселенскиот Патријарх деновиве се сретна со претседателот Бајден во Овалната соба на Белата куќа. Според портпаролот на Американската Православна Црква, се дискутираше за заедничката свест дека е потребна итна акција […]