МИСИРКОВ, а не Конески, ги ставил Ќ,Ѓ,Љ,Њ, Бугарите пак лажат

Сведоци сме на жестока бугарска кампања за наводна србизација на македонскиот јазик и писмо, спроведена од „џуџето од Небрегово“ Блаже Конески, во насока да докажат дека не постои македонски јазик […]