Македонија одбележува 20 години од Карпалак

На 18 август 2001 година се случи терористичкиот напад врз единиците на АРМ на месноста Карпалак, каде животот го загубија 10 армиски резервисти. Денес Македонија одбележува 20 години од тој […]