(Документи) БOJAЏИСКИ: Македонците во американските тефтери

Марко Бојаџиски од Тимот за дијаспора на Македонски Концепт објави кратка студија за македонските имигранти во САД (USA), кои во американсите имиграциони статистики се запишале како Македонци – по раса […]

СРАМНО: Што недостасува на изборниот список

Директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС), Апостол Симовски со срамен обид да го оправда фактот што изборниот список не се согласува со прелиминарните пописни резултати. Пописот е стручна статистичка […]