Брисел именува улица по Есма Реџепова ,градот оддаде почит на 69 жени

69-те станици беа преименувани во чест на жените од сферата на политиката, науката, економијата, уметноста и спортот. Идејата за „Главен град на Европа, жените на Европа“ е на доверителот на […]