Што се сокрива зад „мал шенген“?

Во заедничката изјава „Европски Западен Балкан“, македонскиот премиер Зоран Заев, албанскиот премиер Еди Рама и српскиот претседател Александар Вучиќ велат дека и покрај предолгиот статус-кво во однос на Европската унија […]