ЕУ удри по власта на која и дале милиони, веројатно САД ги охрабрија

Владата изјави амбициозно дека ќе се приклучи на Европската Унија во 2030 година, а тоа ја налути ЕУ, особено амбасадорот Гир, кој смета дека успехот или неуспехот на оваа амбициозна одлука […]

ПРЕМИЕРОТ во најава Ковечевски изјави што очекува од Бугарија

Владата предводена од СДСМ останува посветена на барање заедничко прифатливо решение, со Бугарија, согласно европските вредности. Има одредени сигнали од премиерот Петков и очекувам да дојдеме до решение. Нашите граѓани […]