НАСА супериорна во споредба со Русија

Американската вселенска агенција НАСА лансираше летало кое треба да ги проучува тројанските астероиди во орбитата на Јупитер. Откако беше лансиран од Кејп Канаверал, Флорида, ловецот на астероиди Луси започна дванаесетгодишно […]