ОТКРИЕН е функционерот на МНР кој се заканувал на историската комисија

Првиот човек на Директоратот за билатерални односи со европски држави, Методија Белевски бил високиот функционер од МНР кој вршел политички притисоци врз одлуките на мешовитата комисија за историја. Како што […]

БУЈАР тврди: Ванчо лаже за Самоил

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, негираше дека тој или било кој друг од министерството што го предводи вршел притисок врз работата на членовите на Комисијата за историско-образовни прашања со […]