Сепак САМОИЛ бил договорен но од кого!?

Првиот човек на македонската делегација во Комисијата за историја со Бугарија пред три дена изјавуваше дека нема договор за Самоиловата држава дека е бугарска, но тоа не го спречи Бујар […]

ЗАМРЗНАТИОТ БРАНКО му објави војна на ЗАГРЕАНИОТ ЗАЕВ

Потпишувањето на Договорот со Бугарија со таа содржина, посебно со формулацијата за „заедничка историја“ и формирањето на мешовитата историска комисија со мандат да арбитрира околу историските настани и личности беше […]

ПОНИШТУВАЊЕ на Преспански, Бугарски и Рамковен, да го вратиме името Македонија

Политичките анализи се предизвик во новата година, со оглед на фактот што работите на политичката сцена стануваат се покомплицирани. Ставовите на власта по однос преспанскиот, бугарскиот и рамковниот договор се […]