БУГАРИЈА во шок, ЦЕПЕНКОВ бил „антически’ Македонец

ЦЕПЕНКОВ СЕ ПОИСТОВЕТУВАЛ СО МАКЕДОНЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ Марко Цепенков е еден од плејадата преродбеници, кој, во етничка смисла, се сметал за потомок на Древните Македонци на Александар Македонски. Прикажуваме […]

ПPИЧИHATA зa cмpтта нa Aлекcaндap Maкeдoнcки кoнeчнo oткpиeна

Можно е Александар Велики да умрел од панкреатична некроза, а не од некоја друга болест како што претходно било шпекулирано, вклучувајќи маларија или пневмонија, покажуваат резултатите од неодамнешна грчка студија. […]