АНТИКОРУПЦИСКА повторно одлучи ВО КОРИСТ на ГОРДАНА СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА

На 6 април до Антикорупциската комисија беше доставен приговор од кандидатката за претседател од ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова дека Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО) спротивно на Изборниот законик, […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и ПОСЛЕДНИОТ ЧЕКОР ОД „РЕФОРМСКИОТ“ ПРОЦЕС ЗА ДОПАРТИЗАЦИЈА НА СУДСКИОТ СИСТЕМ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет ПОСЛЕДЕН ОБИД ЗА ДОПАРТИЗАЦИЈА НА СУДСКИОТ СИСТЕМ Одлуката на Управен суд е само уште една потврда за напразно „брблање“ на вадините челници […]

Управен суд вечерва во 22 часот ќе ја соопшти одлуката по тужбата од Академија за судии и јавни обвинители

Управниот суд вечерва во 22 часот ќе ја соопшти одлуката во врска со претставката пред Државната комисија за спречување на корупцијата, поднесена од кандидатката за претседателка Гордана Силјановска Давкова. Пред […]

ДЕНЕС Проф. Силјановска Давкова на суд во ОДБРАНА НА ЗАКОНОТ

И на Управен суд проф. Гордана Силјановска Давкова ќе го брани ставот дека Академијата за судии го прекршува Изборниот законик со тоа што во моментов води постапка за вработување на […]

СКАНДАЛ: Дали е прекршен Изборниот законик заради членови и блиски роднини на СДС и ДУИ ?!

Кандидатката за претседател на државата, поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, го спори тековното полагање на 299 лица за прием на Академијата за судии и јавни обвинители. Смета дека со одлуката на Собранието […]