Најдобар сојузник на вашето здравје

Lifestyle, Храна и Здравје

Magnezan C – Најдобар сојузник на вашето здравје

Витамините и минералите одржуваат деликатна рамнотежа во вашето тело и мора да соработуваат за да имаат најдобар ефект во подобрување на целокупното здравје. Минералот магнезиум цитрат и витаминот Ц во совршена комбинација на Dr.Viton – Magnezan C, можат да помогнат да го одржите вашето здравје во рамнотежа.

Магнезиумот е вклучен во над 300 биохемиски функции во организмот, како што се регулирање на ритамот на срцето,помагање на функциите на невротрансмициите, движењето на мускулите и производството на хормони.

Од особена важност е магнезиумот за здравјето на срцето. Токму и најголема количина на магнезиум има во срцето, односно во левата комора на срцето. Оптималното ниво на крвниот притисок и спречување на хипертензија, се потпомогнати од магнезиумот во телото

Во извршување на секојдневните нормални функции телото постојано губи од своите залихи на магнезиум. За непречена фунција на организмот му е потребен континуиран внес на магнезиум.

Витаминот Ц е моќен антиоксидант со чија помош може да ја зајакнете природната одбрана на вашиот органзам. Антиоксидантите како молекули заштитници од слободните радикали кои се молекули штетници, помагаат во зајакнување на на вашиот имунолошки систем. Конзумирање на витамин Ц во континуитет може да го зголеми нивото на антиоксиданти во крвта дури до 30%.

Dr.Viton – Magnezan C ви нуди комбинација од овие две неопходни нитритиенти во само една ќесичка течност, која ќе му ја надополни потребната залиха на вашиот организам за непречено извршување на функциите.