Следната година потребно повторно вакцинирање

Изјави, Политика, Свет

Следната година сите ќе треба повторно да се вакцинираат против ковид-19. Ова е изјава на германскиот експерт Томас Мертенс. Тој е шеф на Постојаниот независен советодавен комитет на Германија .

Томас Мертенс изјави за групацијата весници Функе дека се уште нема доволно податоци за да се каже точно кога ќе бидат потребни нови дози и ќе мора да се почекаат неколку месеци за да видат дали заштитата од коронавирусот ослабува во некои групи.

 

Истакна дека „вирусот нема да не напушти” и затоа вакцинациите што се прават во моментов нема да бидат последни