ОБЈАВЕНО најморонското соопштение на CДCM

Политика

Паника и очај во редовите на CДCM. Во услови на тотална пропаст на политиките на оваа партија, објавено е наморонското соопштение до јавноста како реакција на создавање на ново парламентарно мнозинство во Собранието, а со тоа и создавање на услови за нова Влада.

Поради неподнослива смрдеа на соопштението, истото нема да го пренесуваме во целост, за да не ги замара нашите читатели, само ќе шарафразираме неколку употребени тези во истото.

CДCM биле на страна на граѓаните и државата и сакале да ОСТАНАТ НА ВЛАСТ со поддршка на добродушни пратеници од опозицијата кои длабоко ги почитувале постигнувањата на власта. Монти пајтон вода да носи.

Сите биле анти-HAТО, анти-EУ, анти-Пpecпа и анти-демократските структури во земјава, само тие биле свети безгрешници.

Се заканија дека ако некој случајно им ја земе власта ќе морале тие да ја преземе одговорноста за справување со пандемијата и со енергетската криза, демек овие од CДCM јако се држат со тие предизвици. А особено новите ќе морале да продолжат со европските интеграции на земјата и усвојувањето на Буџетот за 2022 година, нешто што само CДCM го можеле.

Ако имало нова Влада тое ќе било многу страшно, а CДCM немало да дозволи дестабилизација на земјата, поништување на Договорот од Преспа, бла бла бла…

Сега се сетиле на нацистите и фашистите од Лeвицa која е отворено против HAТO, а до вчера не знаеа за нив. Особено кога ги финансираа и факторизираа.

За крај на очајот CДCM ги моли „сите демократски пратеници“ кои сакале продолжување на вистинскиот пат, патот кој не донесе до дното во светот, со својот глас да го остават CДCM на власт и да бидат споменувани како пратеници и луѓе кои целосно се „покакале“.

Ете тоа е соопштението на CДCM!