апасиев

АПАСИЕВ свитка опавчето за Преспански договор

Изјави

Лидерот на Левица Димитар Апасиев во гостување во емисија „Само Вистина“ зборувајќи за Преспанскиот Договор, истакнал дека во овој момент македонското политичко милје нема сила да го пoништи овој Договор.

– Преспанскиот Договор е швeрцерски договор, но во моментот не може да се пoништи овој договор – рече тој.

Инаку Апасиев и Левица се познати по својот став дека се залагаат за поништување на Преспанскиот Договор и бришење на називот „северна“ од Уставот на Република Македонија.