ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ овие се првите информации

Македонија

Според интерни информации од двете водечки партиски блокови на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, опозицијата е во огромна предност.

ВМРО ДПМНЕ води во скоро цела Македонија, без Струмица каде во предност е СДСМ. Клучните градови како Велес, Битола, Охрид и Прилеп се поделени, но секаде е ВМРО ДПМНЕ во предност.

Очекуваме подетални резултати за објава.