СКАНДАЛ: Мила Царовска преку ХЕРА во секс кампот?

Македонија

Мила Царовска, актуелен министер за образование во политиката се вклучи преку Шарената Револуција како претставник на т.н. ХЕРА, организација за сексуално образование.

Минатата година таа организација одбележа 20 години од постоење, а Царовска лично со особен пиетет и возбуда им честиташе на нејзината официјална фан страна како министер за образование:

https://www.facebook.com/carovska.mila/posts/775731126306264/

https://fb.watch/8m_S22lDMZ/

После скандалот со злоставување на малолетни деца на т.н. секс камп, финансиран од Градот Скопје за време на мандатот на градоначалникот Шилегов, се поставува прашањето, дали секс кампот бил организиран согласно упатствата за сексуално образование на деца и младинци, изготвени токму од ХЕРА?

Дали злоставувањето на децата е направено по упатство токму на организацијата на Мила Царовска? Дали министерката во оваа насока го реформира образованието? Дали на ова мисли Мила Царовска кога се залага за сексуално образование? На злоставување на деца и младинци во педофилски кампови, платени со пари од граѓаните, преку лудилото на функционерите од СДСМ?

Одговори на овие прашања Мила Царовска не им должи само на злоставуваните деца, туку на целокупната јавност во земјава? Дали имаме министер за образование што поттикнува педофилија и злоставување на деца? Каде е дното во оваа држава? Важно кампањата за избор на градоначалник на Град Скопје продолжува, без одговорност за тоа што токму градот Скопје платил за организирање на овој педофилски камп!