ЧЕНТО бил калкулант, тврди Еѓуптинот Земон

Македонија

Методија Андонов Ченто, првиот претседател на Македонија бил калкулант, лажен партизан и патриот, клиентелист и бугарофил, тврди еден од најблиските соработници на премиерот Заев и потомок на античките Египјани или модерни Еѓупци, господинот Рубин Земон.

Ченто на 11 октомври не бил востаник и одбил да се приклучи на партизаните по повик на Кузман Јосифовски Питу, а се приклучил дури после 1943 година, откако станало јасно дека Бугарија ќе капитулира.

Тоа што Ченто бил во затвор уште во 1941 година не било битно за господинот Еѓуптин Земон, кого Заев го подготвува за иден амбасадор на Македонија во Египет. Инаку овој човек, Земон е задолжен во Влада за мултикултурализам и за едно општество за сите. Очигледно преку плукање и навреди кон мнозинските Македонци, оваа влада го поима нејзиниот мултикултурализам.

Дали Заев ќе утврди одговорност за ваков владин координатор и близок соработник, хејтер на Македонците и ќе го суспендира од сите должности или ќе го награди со амбасадорско место?