АНТИКОРУПЦИЈА: Филипче да си оди

Изјави

Билјана Ивановска, претседателката на Државната комисија за спречување на корупција, смета дека оставката на министерот за здравство Венко Филипче треба да биде прифатена од страна на премиерот Зоран Заев по трагедијата со модуларната болница во Тетово.

– И се добро човек да направи со ваква дамка му се става лош белег. Лично не верувам дека вмешал прсти во трагедија, но ваквите зборувања оставаат лош белег на целокупната работа. На него му беше ставен врз плеќи речиси се во изминатиот систем, изјави Ивановска.

Според првиот човек на Антикорупциска, се прави збрка во јавноста помеѓу оставка од морална причина и професионална одговорност и можеби затоа таа оставка ни се чини како задоцнета.