CKAНДАЛ: CДCM во стилот на вмpoните

Политика

Cкaндал ја тресе CДCM, откако Венко Филипче доби црвен картон од граѓаните. Сигурно се сеќавате на оние скринови од партиски задачи од белата палата на ВМРО ДПМНЕ и за реакцијата на истите од CДCM со понижување на „вмроните“!

Еве доказ дека CДCM станаа бетер од „вмроните“ и по партиски насоки го бранат Венко Филипче, нешто што не се одбранува! Буквално истото како вмроните за време на Груевски.

Самиот коментар доволно кажува! CДCM дели партиска задача на нивните слепи и неписмени послушници, каде им наредуваат да застанат во одбрана на Венко Филипче, без грам на совест за катастрофата која ја направија во Тетово. Задачата е да шират позитивни вести за него, а има ли такви вести за Венко? Откако Македонија е бр.1 држава по смртност од корона во Европа!

Коментарот на штабскиот глушец кажува се! Ги заболе нив за мртвите во Тетово. За пуста власт се работи! Глушецот коментира „ако падне венко, паѓаме сите“. Тоа е таа гнасотија во партиите во земјава. Значи не се битни жртвите, нема барање на одговорност, туку како само да се остане на власт и да се краде од народот!

Има ли разлика помеѓу штабските глувци од ВМРО ДПМНЕ и оние од CДCM? Или оние на ДУИ и Левица?