ВУЧИЌ во својство на претседател на Македонија

Балкан

Претседателот на соседна Србија Александар Вучиќ, како да е претседател на Македонија секогаш и за секоја македонска приказна, тој е тука да ни каже што да направиме. Човекот и не е виновен, ние државата им ја дадовме!

Вучиќ испрати пораки за поддршка и изрази сочувство до семејствата на жртвите од пожарот.

– Бев крајно погоден од веста за пожарот во болницата во Тетово. Споделуваме голема болка со луѓето од Северна Македонија, подготвени сме да пружиме секаква братска помош. Во мое лично име и во име на граѓаните на Србија, изразувам сочувство до семејствата на жртвите и граѓаните на Северна Македонија, кои беа повредени и брзо се опоравуваат – напиша претседателот на својот Твитер профил.