СКАНДАЛ: Српските попови на Цетиње за српска војска на Косово

Балкан

Скандалозна атмосфера во Црна Гора и историската престолнина Цетиње. Додека надвор полицијата го тепа народот кој мирно протестира, со употреба на солзавец, внатре во Цетинскиот Манастир се случуваат скандали.

Дел од црногорската полиција преминува на страна на граѓаните, а против насилството на српските попови!

Неканонски и незаконски наметнатиот српски владика во Црна Гора, Јоаникиј фрла анатема по народот црногорски, на кој треба да му биде владика и се заканува на своите мирјани со проклетства.

Во исто време внатре во Манастирот српските попови пеат за враќање на српската армија на Косово и за Голема Србија!

Повелете линк: