ГРУЕВСКИ ја минира коалицијата ВМРО ДПМНЕ со ААА

Македонија

Поранешниот лидер на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски излезе со необичен коментар на коалицијата помеѓу ВМРО ДПМНЕ со Албанска алијанса и Алтернатива на Села и Гаши.

Во коментарот, Груевски ги пофалува чекорите на Села и Гаши, а особено на Арбен Таравари, градоначалникот во Гостовар.

Доколку се знае кој е ставот на Албанците кон Груевски и колкав рејтинг ужива кај нив, овој коментар на Груевски е како нарачан од СДСМ и ДУИ. Им прави дирекна услуга на партиите од власта. Со тоа дирекно ја минираше коалицијата помеѓу ВМРО ДПМНЕ и ААА. Зошто го направи ова Груевски?