БУГAPCКИ кoмити имaaт нeшто дa ни кaжат

Балкан

На социјалните мрежи се појави порака до Македонија од Пиринскиот дел на Македонија, денешна Бyгapиja.

Беа споделени слики на „пирински комити“, со коментар дека тие се без вергински ѕвезди. Се мисли на сонцето од Вергина од Античка Македонија.

Притоа тие смешници ги навредуваат македонските граѓани дека не знаат што се комити и дека почитуваат грчки симболи.

Ајде да видиме кој е за смеење? Македонците или тие бyгаpcки шутраци? Дали тие шутраци ја виделе оваа слика?

Токму во Софија, нивните газди направија споменик на Цар Самуил на кого ја ставија токму вергинската ѕвезда на Александар.

И сега кој се глупави? Ние или тие? Најдобро е пoбyгapeните Македонци од Пиринско да си фаќаат патот за Македонија и да си дојдат при своето македонско племе! Срамота е Бyгapиjа да продолжи со грубите фалсификати на историјата.