НАЈНОВО: Авганистанците слетуваат вечерва во Скопје

Македонија, Свет

Вечерва во 20.30 на скопскиот аеродром пристигнува првата група од 300 Авганистанци, кои беа евакуирани последниве денови од Кабул.

До овој момент, Владата не соопштува каде ќе бидат сместени. Во која општина или објект низ земјава. Дали ќе бидат изолирани и обезбедени или пуштени слободно да се движат низ градовите и населените места.