ДОБРО УТРО од аматерката за животот на Заев и дружината

Добро утро

ДОЈДЕ ЖИВОТ ЗА ЗАЕВ И ДРУЖИНАТА

Од “дојде живот за сите“ на Заев, издвојуваме неколку клучни промени во нашето општество:

-длабока сиромаштија

– зголемени трошоци за живот

-повисоки цени

-изгубени работни места

– здравство од донации

– администрација ” нишај врата, земи плата”

– хаотично образование,

– “театар” судство

– економија на “кислород”…

Најновите статистички податоци покажуваат дека стапката на сиромашни граѓани во земјава изнесува 21,6 проценти. Според овие податоци, 448 илјади лица живеат под прагот на сиромаштија, што преставува скоро четвртина од населението кои живеат во тешки услови.

Повеќе од очигледно е дека сиромаштијата во Македонија уште повеќе ќе расте, а животот за сите, кој што Зоран Заев го ветуваше, не и ни на повидок.