УРНЕБЕС во Кабул, талибанците се радуваат на луна парк

Забава, Свет

Откако експресно ја освоија земјата и влегоа во главниот град Кабул, талибанците воспоставија власт, а завладеа масовна хистерија низ граѓаните, кои багаат на сите страни. Сега талибанците за прв пат се симнуваат од планини и се сретнуваат со новиот модернизиран Кабул од страна на НАТО.

Тие за прв пат се запознаваат со забавните делови на градот од западниот свет. Како мали деца се радуваат на луна парк.