ФОТО: Бајден клекна со почит пред Ривка Равиќ кога дозна дека е мајка на 12 деца

Политика, Свет

Бајден беше на прошталната средба на Ривлин .Бидејќи неговата посета на САД беше последна на функцијата претседател на државата, рече дека Ривка Равиќ (45), кој со години му е клучен советник, покрај одговорната работа, таа се грижи на своето семејство кое го сочинуваат 12 деца. Американскиот претседател Џо Бајден направи нешто невообичаено на состанокот. Тој клекна пред шефицата на кабинетот на Ривлин кога слушна дека има 12 деца.

Моментот го фотографираше член на прес-одделот на Владата на Израел, пренесуваат израелските медиуми.

Ривлин (81) следната недела ќе биде заменет од поранешниот пратеник и министер Јицак Херцог (60), син на поранешниот шеф на државата Хаим Херцог и поранешен шеф на невладината организација „Еврејска агенција за Израел“, која ги поврзуваше Евреите низ целиот свет од 1929 година.