Соломон Паси за апсење на Бојко Борисов

Балкан

Бугарскиот министер за надворешни работи Соломон Паси, кој ја внесе Бугарија во ЕУ и НАТО, изразува јавни ставови против мафијата на Бојко Борисов.

Светот за Паси говори како за најмудриот Бугарин. Тој е сопруг на госпоѓата Паси, европратеник од групата АЛДЕ, која подрржува интеграција на Македонија во ЕУ. Позициите на Бојко Борисов во ЕУ се рушат. Тој ја изгуби поддршката.

Соломон Паси како претседател на Атлантскиот клуб на Бугарија, даде целосна поддршка на санкциите на САД кон лица блиски до кланот на Борисов. Тие санкции и црна листа се пријателски гест кон Бугарија – смета Паси.

Меѓу другото, причината за иселување на младите од Бугарија, Соломон Паси ја гледа во криминалното владеење на Бојко Борисов.