ОБЕДИНУВАЊЕ на сите против заевизмот – Богојески во АРГУМЕНТ ПЛУС

Политика

Во емисијата Аргумент Плус, која се емитува на Телевизија 24, гостуваше лидерот на партијата Македонски Концепт, Петар Богојески кој истакна низа аргументи за процесот на рестарт за Македонија.

Тој помеѓу другото го соголи албанскиот етнички шовинизам во земјава, кој служи за покриетие на криминалното поведение на албанските политичари, но и генерално на власта.

Го објасни проектот Рестарт ЗА Македонија на партијата Македонски Концепт и поцесот на презентација на истиот пред граѓаните низ земјава преку т.н. Народни Трибини.

Клучна порака беше повикот за големото обединување на опозицијата во земјава по принципот „сите против заевизмот“, со цел на следните избори таквата опозиција да има повеќе од 61 пратеник, без да има потреба од дополнителни хипотеки за формирање на Влада.

Емисијата можете да ја проследите на следниот линк: