ВОНРЕДНИ вести: НАПАТЕНА БУГАРКА итно се евакуира со бугарски сухои од Македонија

Хроника

До нашата редакција од високи извори од МВР пристигна информација за уапсена бугарска певљка, која без дозвола пеела и ширела љубов по меаните во источна Македонија.

Станува збор за познатата бугарска фолкерка со иницијали К.Г.Р. која харала по македонските меани, вршела непријатни дејствија врз македонски граѓани, и сето тоа без дозвола од македонските власти.

За разлика од МНР на Бугар Османов, сепак МВРО на Обиџуко се решило да дејствува и бугарската е притворена, со што е дирекно прекршен Договорот со Бугарија за слобода на блуд, шверц и дилање на кока, тепање на жени, силовање и слични дејаствија, кои се под заштита на бугарската влада во Македонија.

Не е познато дали уапсената бугарска била член или секретарица на некое од стотиците бугарски здруженија во Македонија, или како осамена душа без членство во таков клуб, што значи без заштита од Бугарија, станала жртва на југославските власти во земјава.

Очекуваме детали од настанот, особено дали Бугарија веќе испраќа руски воени сухои да ја евакуираат оваа напатена душа, која својата среќа ја побарала во непријателска и фашистичка Македонија!

Дали Оливер Спасовски под „натиск“ на Бугарија ќе ја ослободи и оваа душичка, исто како што го ослободија дилерчето од Охрид?

Искрено се надеваме доколку истото се случи, господинот Бугар Османов со сигурност ќе ја посети пејалката во Софија и во нејзиниот екстра клуб!