Богојески: Чудото од Македонија

Македонија

Лидерот на Македонски концепт Петар Богојески на својата официјална фан страна објави реакција за тешката ситуација во која живеат македонските пензионери.

ЧУДОТО од Македонија❗️
10.000 мкд – пензија
– 2.000 мкд – струја
– 1.500 мкд – греење
– 1.500 мкд – вода и одржување
– 1.000 мкд – хигиена
– 1.000 мкд – само леб
– 1.000 мкд – само млеко и сирење
– 1.000 мкд – само месо (ниска класа)
– 1.000 мкд – само зеленчук (основен)
Вкупно 10.000 мкд – основно преживување!
Остануваат 0.00 мкд за лекување, транспорт, облека…
Еве Владава нека објасни како понатака да преживее народов, особено пензионерите?!? 🤷🏻‍♂️