Бајден не можеше да се сети на името на кандидатот за кој дојде да го поддржи

Свет

Американскиот претседател Џо Бајден не можеше да се сети на името на демократскиот кандидат за гувернер на Мериленд.

Инцидентот се случи на митинг за поддршка на Демократската партија на конгресните избори, известува Fox News.

„И, се разбира, го имате следниот гувернер. Кое е неговото име? Вес… Вес… Вес Мур! Прекрасно момче“, рече Бајден, послужувајќи се со шепкањето од публиката.

На почетокот на својот говор, Бајден зборуваше и за предностите на афроамериканските студенти во државата, истакнувајќи дека и покрај недостатокот на капацитети во нивните училишта како и во другите универзитети во земјата, тие се „исто толку паметни“.