Во Црна Гора на плажа исклучиво со маски и на дистанца

Балкан

Оваа мерка ќе важи следните две недели, односно од 29 јули до 12 август.

Засега носењето маски е задолжително во одредени објекти, а истата мерка ќе важи за сите затворени простори, доколку сегашната мерка не доведе до подобрување на состојбата со епидемијата.

-За да се спречи тоа да се случи, со уверување дека граѓаните ќе ги почитуваат постоечките и новите антиепидемиски мерки, неопходно е тоа да го направат оние лица кои не се вакцинирани против инфекцијата Ковид-19 и доколку ја примиле третата или четвртата бустер доза најмалку три месеци по целосна вакцинација или природна инфекција, особено ризичните групи, имено лица постари од 65 години, лица со намален имунитет или лица со хронични заболувања – додаде тој.