(Видео) НОВИОТ БГ премиер Василев задоволен што има проблеми во МК

Балкан

Кандидатот за нов бугарски премиер Асен Василев си ја отвори душата и си кажа што ги прави задоволни Бугарите во однос на Македонија.

Имено, тој на прашање за „френската позиција“ си истакна тоа што го мисли секој бугарски ропак во политиката, љубител на живковизмот, а тоа е во Македонија да има проблеми, за тие да биле „доволни“!

„Ние ја завршивме нашата работа за македонското прашање. Колегите од Република Северна Македонија сметаат дека овој предлог е пробугарски.“ рече Асен Василев на излезот од средбата за коалициски преговори со ДБ, одговарајќи на новинарско прашање.

„Да бидеме задоволни со тоа што овој пробугарски предлог им создава проблем на соседите, а не на нас!“ нагласи ропакот Василев.

Изјавата на новиот бугарски сељак во улога на премиер може да ја погледнете на следниот линк:

https://www.vbox7.com/play:28fd8da44c