ПОЕНТА НА ДЕНОТ со Оливер бугарот на Виктор пријателот на „МАЌЕДОЊА“

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

„Патриоти“, па нели комесарот Оливер Вархеј е најблискиот човек на Виктор Орбан, а истиот тој Орбан нели најдобриот пријател на „МАЌЕДОЊА“ во ЕУ?

Од каде сега Орбан испадна човек на Бугарија? Зошто неговиот Вархеј комплетно застана зад позициите на Бугарија?

Кога ќе разберете дека Бугарите и Унгарците се еден ист народ, Хунски освојувачи во Европа, со исто знаме и традиции, тогаш ќе разберете зошто Вархеј е портпарол на Бугарија.

Да не направевме насилна асимилација врз Бугарите, да не им го наметневме на сила македонскиот јазик, писмо и култура за време на Светите браќа Кирил и Методиј, денес Бугарите ќе си зборуваа на нивниот јазик, веројатно 90% сличен на денешниот унгарски јазик, ќе си негуваа нивни автентичен бугарски идентитет и немаше да имаме проблеми со нив.

Ама ние НЕ! Ќе правиме од Бугарите да бидат Македонци! Епа еве го резултатот денес!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!