КЛАСИКА ИДИОТ: НАТО оружјето ќе ја продолжело војната, па токму тоа сака западот

Свет

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров тврди дека оружјето што западните земји ѝ го испраќаат на Украина само ќе ја продолжат војната во таа земја.

„Колку повеќе оружје Западот ѝ испраќа на Украина, толку подолго ќе трае конфликтот“, рече Лавров за време на посетата на Туркменистан. На Лавров и Путин им остана уште тие земји да ги посетуваат, чие што име завршува на – енистан!

Тој ги повтори претходните тврдења на руското Министерство за одбрана за смртоносниот ракетен напад врз трговскиот центар во Кременчук, тврдејќи дека руските сили гаѓале складиште за оружје во близина, додавајќи дека трговскиот центар „не бил отворен“.

Постои ли поголем дебил од овој човек, кој отворено признава дека дирекно погодиле трговски центар, а откако ги видоа огромниот број цивилни жртви, тврди дека истиот бил затворен. Па нема подебилна власта од руската!

Истиот класика идиот, никако да разбере дека токму тоа сака западот, да продолжи војната во Украина и да остане отворена рана за Русија. Затоа и испраќа толкави количини на оружје.