ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Буквална европеизација по дома

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

Откако оние од ЕУ им удрија клоците по газот на овие од власта, сега самите дома ќе се европеизирале!

Абре будалчиња едни, ако ве биваше за европеизација, самите без ЕУ контрола, тоа ќе беше завршено пред 30 години!

Што чекавте 30 години да се европеизирате?

Нели име менувавте за европеизација? Нели вредеше?

Само да, во право сте! Вие одлично се европеизиравте последниве 30 години!

Се наполнивте со евра, а народот го оставивте на питачки стап!

Вие многу буквално ја свативте таа пуста европеизација!

Дури и оние од ЕУ не ја разбрале сеуште како вас, како што треба!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!