(Видео) НАТО инвазија врз КРИВОЛАК

Македонија

На Армискиот полигон „Криволак“ денеска се реализира Ден за високи гости на мултинационалната вежба „Брз одговор 22“ („Swift Response 22“), при што ќе бидат презентирани воздухопловно-десантни операции проследени со падобрански скокови и хеликоптерски и копнени активности на припадниците на армиите на Македонија, САД, Велика Британија, Франција, Италија, Црна Гора, Грција и Албанија.

Вежбата веќе е во тек, а 10-тици воздухоплови надлетуваат над полигонот Криволак. Веќе е во тек воздушниот десант на НАТО.

Погледнете: