БЕСПЛАТЕН СОВЕТ за Бујар и Теута

Забава

Се чини дека Теута Арифи, поранешна градоначалничка на Тетово, нема да може да се вклучи во македонската дипломатија. По Вашингтон и Брисел, и официјална Анкара одби таа да биде амбасадор на Македонија во Турција, дознава весникот „Коха“.

Извори на „Коха“ тврдат дека по одбивањето на Вашингтон и Брисел, Владата и Министерството за надворешни работи се обиделе да ја испратат Арифи во Анкара, Турција.

Сепак, официјалната реакција на Република Турција била брза и агреманите нема да бидат одобрени.

Може еден бесплатен совет за министерот Бујар Османи?

Министре, најдобро е со Теута за пробате уште за Приштина, во Тирана не пробувајте, сигурно ќе биде одбиена!

И од Приштина можно е да стигне ЈОК, ама вие сепак да си пробате.