Уништен споменик на Тито

Балкан, Македонија, Свет

Во Пула , Хрватска е оштетен споменикот на Јосип Броз-Тито .

На црквата во Рапавела кај Вишњан се појавија фашистички графити.

Имено, непознатиот сторител, како што пишува порталот Индекс, напишал ”Убиј го Истаринот” , а притоа додал и кукасти крстови и усташкиот знак „У“.

Но, освен тоа, како што пренесува Регионален експрес, во Пула бил оштетен и споменикот на Тито.

 

превземено.