ПОНИЖУВАЧКИ ВИДЕА: Руските војници бегаат, остават нови тенкови на Украинците

Европа

Преку социјалните мрежи масовно се прошируваат автентични видео снимки, како сведоштво за масовното бегство на руските војници од борбените позиции, а зад себе ја оставаат нова и неуништена целокупната воена опрема, вклучително и тенкови.

 

Оваа појава масовно е забележана на боиштата околу Киев и Харков. Странува збор за најмодерните руски тенкови, а во некои случаи и за Т-72Б3.

На следен линк може да се забележи напуштен најнов руски тенк, кој паѓа во рацете на украинските борци.

https://fb.watch/c1iDIBuyPL/

Ова е срамно за една армија како руската, која себе си се претставува како супер сила.