ЕКСКЛУЗИВНО: ПУТИН е Бугарин, ова е ДОКАЖАНО од БАН

Забава

Професор д-р Добринка Раичинова од БАН открива дека „рускиот претседател Владимир Путин имал бугарски корени“, пишува бугарски ko4.bg.

Неговото потекло е од градот Чипровци. Таа ја проучувала генеалогијата на лидерот на Русија. Иречек во Историја на Бугарија споменува дека за време на востанието Чипровци (во 1688 година) едно момче од семејството Путин го преживеа масакрот во кој беа убиени сите благороднички семејства и нивните потомци, учесници и побегнал во Русија.

Значи не само што е Бугарин, туку е и бугарски аристократ од благородници кои никогаш не постоеле. Оваа силна научна страна на БАН е надалеку позната во светот.

„И ова момче се населило во Санкт Петербург. Претпоставувам дека со тоа што се оженил за Русинка, се создава семејството Путин, бидејќи јас не познавам друго семејство освен семејството од Санкт Петербург. Претпоставувам дека корените на ова семејство потекнуваат од овој прадедо, кој избегал од Чипровци“, открива вонреден професор д-р Добринка Раичинова.

Затоа Владимир Путин е толку силно врзан за Бугарија, вели Раичинова. Оваа силно докажана научна теза е врв на научните дострели на БАН со историско значење.